Tervetuloa Santa's Hotels blogiin

Tässä kaksikielisessä blogissa kirjoitamme matkailusta Lapissa. Santa's Hotels on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa hotelli- ja majoituspalveluita neljällä paikkakunnalla Suomen Lapissa. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan blogiamme.

Wednesday, 28 September 2016

Santa’s Chalets Rakka - nyt pysähdyspaikka, myöhemmin määränpää

Moni kulkee Kilpisjärven ohi mennessään vaeltamaan, kalastamaan tai harrastamaan extreme lajeja Norjaan. Itse lukeudun viimeisten joukkoon ja tässä matkakertomuksessa pohdin välietappina toimineen Chalets Rakan merkitystä meidän matkallamme.

Lumilautailun ja muidenkin extreme lajien harrastajat ovat jo monta vuotta suunnanneet matkansa pohjois-Norjaan. Viime vuosina Jäämeri on kutsunut enenevissä määrin myös surffaajia. Tänä kesänä moni suomi-surffari on pakannut auton katolle kasan surffilautoja ja nostanut kytkintä.

Meidän karavaani päätti matkalla valloittaa Kilpisjärven Saana-tunturin ja testata Rakka Chalettien fasiliteetit. Suomen Lapissa kaunis ja rauhoittava tunturimaisema on alati ympärillä, Kilpisjärvelle ajettaessa maisema saa lisäenergiaa lumisista vuorenhuipuista. Henkilökohtaisesti pidän Saana tunturia yhtenä maailman kauneimmista kalliomuodoista.

Santa's Chalets Rakan takana siintää Saanan huippu

Saavuimme retkueemme kanssa Chalets Rakan pihaan vasta iltasella, joten Saanan valloitus sai odottaa. Rakan pihalla katselimme tyytyväisenä ympärille todeten, että taitaa olla kylän komeimmat mökit. Ensivaikutelma sai vahvistusta sisätiloihin astuessa.

Sauna, hyvä iltapala ja tilaa sopivasti ympärillä sai koko seurueemme nukkumaan levollisesti ja valmistautumaan tulevaan. Seuraavana päivänä jatkoimme matkaa Jäämerelle pääasian eli surffauksen pariin. Hyviä virtoja riitti muutamaksi päiväksi. Niin aloittelijat kuin taitavammat laineilla lautailevat pääsivät nauttimaan aalloista. Paluumatkalla saavuimme Kilpisjärvelle jo päivällä ja lounaan jälkeen päätimme viimein kivuta Saanan huipulle ihastelemaan maisemia.

Santa's Chalets Rakan olohuoneesta pääsee tilavalle terassille.

Reitti on erittäin hyvin merkitty ja kulkeminen ei vaatinut erityisponnistuteluita. Ylös kipuamiseen kului noin kaksi tuntia, alaspäin tulimme hivenen nopeammin, Suomen pisimmät rappuset ovat kyllä hyvää reisi-pakara treeniä molempiin suuntiin.

Matkalla jännitimme näemmekö huipulla mitään, uhkaavasti pilvilautta oli ajelehtimassa kohti Saanan huippua. Tuuli oli kuitenkin puolellamme ja pilvilautta ehti ohittaa huipun ennen meitä ja saimme ihastella Kilpisjärveä, kylää ja taustalla siintävää vuoristoa ilman sumuista verhoa.

Chalets Rakka oli meidän matkalla yksi ehdottoman merkittävä pysähdyspaikka. Meille se oli meno- ja paluumatkalla kohde, jossa sai levähtää, syödä ja peseytyä kunnolla. Tyylikkäät chaletit ja laadukas varustetaso teki koko retkueeseen vaikutuksen.

Chalettien arkitehtuurisen tyylikkyyden ja varustelutason lisäksi moni vaellus-, hiihto- tai extremeretkeilijä löytää chalettien pihaan ystävällisen ja aurinkoisen palvelun takia. Kesällä 2016 Jari Virtanen on saanut hymyn tarttumaan monen väsyneen retkeilijän kasvoille avuliaisuudellaan.

Oma porukkamme pohti, että tulevaisuudessa voisi nähdä Kilpisjärvenkin matkan pääkohteena. Kilpisjärven ympäristössä on paljon annettavaa niin meidän kaltaisille aktiivilomailijoille kuin maisemia ja rauhaa ihailmemaan tuleville nautiskelijoille. Jää nähtäväksi kutsuuko keväällä Norjan lumihuippujen lisäksi Chalet Rakka.

Myös surffarit nauttivat yöttömästä yöstä Jäämerellä.

teksti: Vappu Hukkila kuvat: Santa's Hotels arkisto sekä Janne Jääskeläinen

Santa's Hotels Chalets Rakka -kotisivut löydät täältä

No comments:

Post a Comment